.


.

 

Најдобрите на 106ка:

Најдобрите на 106ка е годишно шоу кое се емитува крајот од годината и во него се прогласуваат најдобрите артисти, групи и нивните изданија од цела година. Шоуто го започнавме во 2001. година со цел да ја направиме најголемата радио продукција во Македонија со ексклузивни матерјали и со цел ние да ги прогласиме најдобрите во годината, а не само да ги пратиме познатите светски церемонии од сличен тип. Шоуто наиде на огромна популарност и од 2001. година стана редовно на нашата феквенција. Во него, според последното издание, се прогласуваат најдобрите во 20 категории, во кои победниците ги одредува 106ка земајки ги предвид и вашите гласови, а во една категорија целосно победникот го одредуваат слушателите на 106ка. Во последната категорија победниците се однапред познати - тоа е категоријата Специјално Признание за Животно Дело. Во категориите можат да бидат номинирани артисти, групи и нивните изданија, кои биле актуелни на 106ка во период од последните 14 месеци пред шоуто да се емитува. Тоа се последните 2 месеци од претходната година и сите 12 месеци од тековната. Рзагледајте ги номинираните и победниците во овие специјални шоу емисии, кои можите да ги слушате само на вашиот музички лидер!

Најдобрите во 2001

Најдобрите во 2002

Најдобрите во 2003

Најдобрите во 2004

Најдобрите во 2005

Најдобрите во 2006

Најдобрите во 2007

Најдобрите во 2008

Најдобрите во 2009

Најдобрите во 2010

Најдобрите во 2011

Најдобрите во 2012

Најдобрите во 2013

Најдобрите во 2014

Најдобрите во 2015

Најдобрите во 2016

Најдобрите во 2017!

Најдобрите во 2018!

Најдобрите во 2020!

Најдобрите во 2021!

Најдобрите во 2022!

 

 .


.
© made by BitolskaSema.com.mk team